Over de organisatie door Heritage Travel kan ik zeer kort zijn: perfekt: reisdokumenten waren in orde, afspraken met de hotels, drivers, gidsen, alle praktische zaken waren tot op de minuut juist geregeld, we hebben nergens moeten wachten of extra moeite moeten doen. Dus ook een extra pluim voor de lokale reisagent, die alles tot in de puntjes goed geregeld heeft. Speciale pluim voor onze driver (ik ben helaas zijn naam vergeten), die voldoende Engels sprak, zeer voorzichtig reed in het choatisch Indisch wegverkeer, ook wat gids speelde en ons praktische tips gaf over doen en laten. Zijn Tempo Traveller is een zeer geschikt voertuig voor grotere afstanden in India. De keuze van de hotels vonden de prima: een goede afwisseling van mooie luxueuze westerse hotels en de Heritage Hotels. Deze vielen evengoed in de smaak: verzorgde kamers, internet, zeer aangename bediening, lekker ontbijt, ongelooflijk vriendelijk personeel. Ook het onthaal op de luchthaven (met bloemenkrans) en “droppen” op de luchthaven in Jaipur, op onmogelijke uren, was een voorbeeld van stiptheid en organisatie.

Wat een onvergetelijke reis, een absolute aanrader!! Marrakesh is niet echt de stad die je als eerste te binnen schiet om met vriendinnen te bezoeken. Hoewel we allemaal behoorlijk veel gereisd hebben was deze korte vakantie absoluut anders en heel bijzonder. Door de tips van Heritage travel hadden we een afwisselend programma. Alles was goed geregeld en zelfs de leatest hot spots qua restaurant waren geregeld. Vanuit onze mooie, riante riad in hartje Marrakech vertoefde we veel in de stad zelf (rondleiding met gids, kookles, shoppen in pittoreske straatjes). Maar ook de wandeltrip door het Atlas gebergte was erg indrukwekkend en verfrissend. Een afwisselende reis met de hectiek van de stad maar ook de rust van de natuur. Heritage travel ontzettend bedankt!

Bij deze wil ik je even informeren over onze reis naar Orissa, Chattisgarh en Madhya Pradesh, waar jij in bemiddeld hebt. Het was een werkelijk prachtige reis, niet in de laatste plaats dankzij de prima organisatie in India. Alles was tot in de puntjes geregeld en dus mijn complimenten aan jou en aan ‘Delhi’. Het mooiste onderdeel was het in de tent kamperen “op lokatie”, omdat je dan echt het gevoel krijgt het echte leven van dichtbij mee te kunnen maken. Wellicht voor in de toekomst een tip om het element van trekkings en kamperen er nog meer bij te betrekken. Dus: onze hartelijke dank voor een schitterende vakantiereis! Met vriendelijke groet, mede namens mijn beide reisgenoten

De verzorging van ons jaarlijkse bedrijfsuitje met een kleine 100 man was buitengewoon goed. Saskia en Arie-Jan hebben alles tot in de puntjes geregeld. Het feest, het verblijf in Riads, de Berberlunch in het Atlas Gebergte: allemaal prima georganiseerd, we kwamen werkelijk niets tekort. Feest in een van de Riads, iedereen in het wit: geweldig. Een vlekkeloos verlopen programma met een goede mix van drukte en rust, van stad en bergen, van feest en zalig nietsdoen. Iedereen heeft er nu nog over in de wandelgangen en op de werkvloer!

Marrakech stond al een tijdje op ons verlanglijstje. Dankzij het persoonlijke advies vanuit Heritage Travel, heeft deze trip onuitwisbare fijne herinneringen opgeleverd. Het verblijf in het centraal gelegen riad El Fenn is een echte aanrader, vooral voor diegene die comfort waarderen in dit architectonische, zeer smaakvol ingerichte kleinschalige hotel. De service is van hoog niveau, het restaurant een aanrader, de spa mag niet worden overgeslagen, en de omgeving in zijn geheel is een oase van welkome rust na een dagje indrukwekkend Marrakech.

Na 3 dagen onze trip afgesloten in het sprookjesachtige La Pauze, culinair hoogstaand en zeer romantisch dineren onder de sterren. In de woestijn slapen omringd door kaarsen, fakkels en haardvuren, een nacht die niet snel zal worden overtroffen.

Dit alles dankzij de adviezen vanuit Heritage Travel, veel dank voor de efficiëntie en het persoonlijke advies. Jullie fijne manier van werken is verademing en kan alleen maar worden gewaardeerd en doorverteld. Wij kijken uit naar onze volgende trip en zullen jullie dan weer met veel plezier het geheel laten adviseren en organiseren.

Wij hebben in januari/februari 2014 drie weken lang onder ideale, door Heritage Travel georganiseerde, omstandigheden een zeer afwisselende India-beleving meegemaakt. Iedere avond tijdens het diner in tekens weer een bijzonder hotel-omgeving kreeg Arie Jan Laan van ons een “rapport”-cijfer dat schommelde tussen de 8 en de 10.

Was getekend: